ATT FLYTTA

Ja, att flytta är inte så enkelt. Det vet ni säkert redan. Det är ju inte bara att packa ner i kartonger och bära möbler. Det ska ordnas med el, bredband, TV, telefon, sophämtning  mm. Blanketter ska skickas in till barnens nya skola och man ska adressändra. Vilka får vår nya adress automatiskt och vilka måste vi själv ringa till för att lämna nya adressen? Vilken elleverantör har bästa priserna och hur mycket el förbrukar vi???? Jag har ingen aning och det är frustrerande. Känns som att allt blir fel och vi har inte gjort något i tid så att vi får betala en del dubbelt under diverse uppsägningstider. Kanske är en affärsidé att hjälpa människor som flyttar med att leta fram billigaste elen, bästa bredbandet mm och ordna med allt praktiskt kring flytten? Jag hade i alla fall gladeligen betalat för att slippa göra allt detta själv. Jag har ju inte tid med sådant tråkigt,  jag vill ju möblera och göra fint här hemma!! 

ORDLÖS ONSDAG

image18

Se fler ORDLÖS ONSDAG

BLIR VI SNÄLLARE AV ROSA?

Jag läste en artikel i DN om att Thailändska polisen ska bära en rosa armbindel med Hello Kitty som diciplinåtgärd. Den ska tydligen på något vis förstärka polisens skuldkänslor och få dem att handla riktigt i framtiden.
Min dotter är helt tokig i Hello Kitty och rosa, hon hade nog inte blivit en bra polis i Thailand.....


PRYLAR OCH SAKER

Det finns en sak som förundrar mig nu när jag står här bland alla flyttkartonger. Och det är alla prylar. Jag packar upp kartong efter kartong med saker. Saker som är....ja, vaddå? Vad använder jag allt till och när har jag köpt det? Och ännu mer intressant, varför har jag köpt alla dessa prylar? Jag kan verkligen inte förstå varför jag har allt detta. Hur ska jag överhuvudtaget minnas vad jag har har och var det förvaras? Det är ju som gjort för att köpa nytt när något saknas och inte kan hittas i förråden och ju mer man har desto mindre troligt är det att man hittar rätt pryl när man behöver den. Jag har senaste året verkligen försökt att göra mig av med dessa onödiga prylar. Mannen har kört till återvinningen i skytteltrafik med mängder av saker, men de tar liksom aldrig slut.....

Inför flytten nu hade vi bestämt oss för att bli en sakfri familj, men med facit (flyttkartongerna) i hand ser jag att vi tydligen inte lyckats!  Även om vi blivit bra mycket bättre!
(Diskstället var f ö en av dessa saker vi lyckats med.)

NYA HUSET

Då var jag på plats i Huset. Jag som var så övertygad om att vi var lägenhetsmänniskor för all framtid, efter förra huset, har fått tänka om. Vi har alltså sålt lägenheten Mitt i Stan och köpt Hus. Så att nu sitter jag här bland möbler och flyttkartonger och vet inte riktigt var jag ska börja....
Jag har inte hunnit upptäcka omgivningarna så mycket ännu, mer än att jag varit till mataffären. Mataffären är riktigt trevlig med mycket delikatesser och två fiskvagnar utanför! Så här ska bli nyttig och framförallt god mat hädanefter!
Nu ska jag dyka ner i en kartong!

ORDLÖS ONSDAG

image17

Fler Ordlös Onsdag

RSS 2.0