Vardagsmat i en vardagsfamilj?

Vad äter man för mat på vardagar? Varför är det alltid hjärnsläpp när man ska planera vardagsmaten? Konstigt att man (läs jag) inte kan komma på kul idéer med tanke på hur mycket tid den upptar och hur ofta man gör den. Man handlar den, lagar den och äter sedan upp den, mer eller mindre motvilligt av olika familjemedlemmar. Hunden kan man dock alltid lita på, han klagar aldrig på min matlagning och äter allt med stooor aptit.
Idag tänkte jag göra min Dotter glad genom att erbjuda favoriträtten köttbullar och makaroner, men då säger hon 'neeeeeeej, jag vill inte ha det igen, det är tråkig mat och jag har fått det typ hela tiden när pappa varit hemma.....kan vi inte äta typ oxfilé eller nå't annat gott'   Hmmmm, jo det hade jag gärna ätit om det bara gått snabbare att tillaga och varit billigare att inhandla! Och ett stort tack till min Man förresten som lyckats förstöra köttbullar och makaroner, hur ska jag nu kunna fjäska för barnen på ett snabbt sätt när vi stressar omkring hemma i vardagen och han är på sitt jobb i Afrika??

Internet

Har tidigare haft gratis Internet mellan 19-07, men idag bröt jag ihop och ringde Telia och uppgraderade det till att kunna surfa dygnet runt till en fast månadskostnad! Känns bra när vädret är så trist.... då kom jag in på vädret igen! Jag är så typiskt svensk och blir helt upptagen av väderprognoser och missade solchanser under de få sommarmånader vi har.  Men jag vet att det kommer att bli dåligt väder hela sommaren, det vet jag med bestämdhet bara för att jag köpte en AC till mitt sovrum förra veckan. Jag tänkte på förra sommarens värme och mindes när vi inte fick ner temperaturen under +30 på nätterna inomhus och bestämde mig för att jag inte ville vara med om det igen - nu undrar jag om den har en värmefunktion också??!!

MIn AC..........

image2

......med fjärrkontroll

image3

Regn och mörker

Ikväll fungerar internet härute på Landet!! Hoppas det håller i sig. Som om jag inte hade nog att göra redan så bestämde jag mig för att börja blogga! Så att nu sitter jag här i regnet på Landet mitt i natten (enda möjligheten att få något gjort är när barnen sover) och skriver. Det är bra att ha något annat att tänka på vid den här tiden på dygnet när man som jag är hysteriskt mörkrädd. Till och med Hunden blir mörkrädd när han går ut med mig i mörkret..... Men nu ska vi inte tänka på det utan jag ska visa er hur det kan vara här en solig dag istället!!
image1

Godnatt!!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0