BESÖK

De har varit lite dåligt med foton här på bloggen ett tag och det tycker jag är tråkigt. Det blir det ändring på nu när jag visar er ett par foton från vårat trevliga besök idag. (Klicka på bilderna så blir de större)

              
          


Vi får inte glömma vår yngsta gäst, men han fick nöja sig med att ligga inne på golvet när de andra var ute och busade.

                                                                             


En liten uppdatering: Så här rörigt såg det inte ut när jag skulle publicera det här inlägget. På min sida där jag redigerar ser allt så snyggt och prydligt ut, men här hamnar ju alla foton helt konstigt. Eftersom att klockan är så mycket som den är nu tänker jag inte ens försöka göra något åt saken. Ni får helt enkelt stå ut med att det ser ut som det gör.


MUMS

Bakade den goda rulltårtan som jag länkade till i ett tidigare inlägg. Fast egentligen heter den Budapestrulle, men eftersom att den inte innehåller nötter bör den väl inte heta det heller. Men det är egentligen ganska oväsentligt. Det jag vill berätta är att den blev helt fantastiskt god, testa själva!


TRE STYCKEN

Ja, tre små söta valpar kom till Blåkulla idag.

FORTSÄTTNING PÅ ÄPPELDRICKAN

Nu är då äppeldrickan klar sedan ett par dagar och den blev riktigt god tycker jag. Dottern däremot tyckte inte om den. Hennes kommentar var "usch, den smakar ju äpple". Jag svarade henne att det ju inte är så konstigt eftersom att det är äppeldricka, varpå hon säger "ja, men den smakar ju sån't äpple man äter, det här kan jag bara inte dricka!". Borde ju inte vara något problem tycker jag eftersom att hon gladeligen tuggar i sig ett par äpplen om dagen. Övriga familjen gav den dock tummen upp.

NÅGOT ATT SE FRAM EMOT

Den här ska jag baka och ta med till min syster när hennes barn har blivit friska så att vi vågar hälsa på där igen!


MENINGSLÖST?

Läser i Aftonbladet idag om ett piller som gör att hur vi uppfattar smaker förändras. Surt blir sött och saker som vi annars inte tycker om att äta smakar helt ok. Jag kan bara inte förstå varför man vill kunna klunka i sig vinäger och äta citron som vanlig frukt. Miraculin som pillret är gjort av, är enligt Aftonbladet ett protein som framställs av den västafrikanska frukten miracle fruit. Jag tycker att det låter fruktansvärt meningslöst och undrar hur kul det är att gå på taste tripping som det tydligen finns folk i USA som gör. Man har ett party och så får man ta ett piller och så käkar folk alla möjliga konstiga saker som annars inte smakar gott. Läser vidare och tydligen har man tänkt att försöka använda det här i mat till diabetiker för att de ska uppleva saker som söta trots att de inte är det. Ja, lite nytta kan miraculin kanske ha om det nu fungerar.

SUCK

Alltså, jag blir så trött på mig själv ibland. Jag har varit och handlat lite mjölk och annat smått och gott som vi behöver. Det var massor med folk i affären och långa köer. Jag blev trött. När jag går mot kassorna kommer jag på att blöjorna nästan är slut och att jag borde gå och hämta ett paket. Men så tänker jag att "usch och fy så jobbigt...jag åker hit imorgon istället och gör det...." , och med den tanken ställer jag mig i kön, betalar och åker hem. Hur smart är det? Kommer jag att bli sur på mig själv imorgon när jag måste åka tillbaka till affären för att köpa blöjor? Ja, det kommer jag att bli.


TREVLIGT

Vad trevligt att se att man inte är ensam om att vara lite oglamourös vissa dagar. Kolla in det här.

ÄPPELDRICKA

Det här är ingen receptblogg. Men här kommer ett ändå bara för att jag tycker att ni också ska få chans att dricka en väldigt god äppeldricka. Inte är den svår att göra heller.

ÄPPELDRICKA
6 liter kallt vatten
5 liter skivade äpplen (ta hela äpplena, skala inte och ta inte bort kärnhusen)
1 tsk natriumbensoat
3 tsk vinsyra

Blanda allt i en hink eller liknande. Låt stå kallt i 5 dygn.
Sila saften. Rör ner ½-1dl socker per liter silad saft.
Häll på flaskor.
ORDLÖS ONSDAG- tankfullHär finns andra som också är med i  Ordlös Onsdag .

ULLARED

Så har jag då varit på Ge-Kås igen. Jag var där häromdagen och handlade. Mycket. Det var jag , mamma och lilla A. Vi gick runt med två kundvagnar och lilla A i sin vagn. Det var inte helt lätt, men vi hade noga räknat ut när vi skulle åka för att det skulle vara så lite folk som möjligt och därmed gå hyfsat smidigt. Måndag 15:e september valde vi ut med omsorg. Semestrarna är slut, flera veckor sedan folk fått lön, barnbidraget har inte kommit, måndag morgon osv. Trots alla våra högst vetenskapliga tankar var det en hel del bilar på parkeringen när vi kom och ganska trångt i butiken, men det kanske det alltid är å andra sidan. Oavsett det så gick allt smidigt. Vi fyllde kundvagnarna med allehanda julklappar, skurmedel, schampon och tandkrämer ganska snabbt. Så betalade vi och gick ut med allt i bilen för att snabbt gå in i butiken och ta vid där vi slutde shoppa en stund innan. Dagen avslutades med pizza och kebabtallrik på restaurangen utanför. När jag kom hem var jag lagom mätt, trött och inte det minsta sugen på att bära in alla Ge-Kåspåsar som fyllde bagaget i bilen. Men nu är det gjort och vi har hämtat oss och nu är jag riktigt nöjd därför att jag har maskindiskmedel för ett kvartal och i stort sett alla julklappar inhandlade. Det ni! Slå det om ni kan.

INSAMLINGMin mammas insamling till Läkare utan gränser!

HÅLL KOLL

Följ min blogg med bloggkoll

Här kan du lägga in bloggar du läser. Då slipper du ödsla tid på att gå in och leta nya inlägg på bloggar som inte uppdateras så ofta. Ja, som den här till exempel.... men det ska det bli ändring på nu!

SÖNDAGSTIDNING

Något som irriterar mig väldigt mycket är när tidningen inte kommer i tid på söndagar. Imorse hade jag dukat fram frukosten och skulle bara hämta in tidningen för att det skulle bli en helt perfekt stund på söndagsmorgonen. Och så möts jag av en tom brevlåda. Helt klart väldigt irritrande!


SOMMARBILD

En liten sommarbild att titta på när det regnar ute.RSS 2.0