ÄGG

Idag var jag och handlade (som vanligt). Och som vanligt hade jag bara en korg man drar efter sig (hade glömt mynten hemma till en kundvagn). Och som alltid blev korgen överfull, så full att äggkartongen ramlade ur. Istället för att försöka mig på balansakten igen att ha äggkartongen högst uppe på varuberget i korgen så bar jag den under armen istället. Med resultat att jag efter ett par minuter hade rinnande äggula och äggvita över hela tröjan och byxorna....och skorna. Dripp dropp.....


MAJONNÄSBURK

Den här har jag hört flera gånger förut, men det var ett tag sedan sist. När jag nu ramlade över den igen så kan jag ju lägga ut den här. Ifall någon av er missat dessa visdomsord.

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:   En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig.När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.   Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken . Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.   Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt ‘ja'.  

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras inne-håll i burken , vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.   Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.  Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förloratoch bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.   Småstenarna representerar andra saker som betyder något , som hem, jobb och bil.   Sanden representerar allt annat - småsakerna.  

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.   Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.   Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.   Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om ‘golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.   Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.   En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.   Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.   Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.


UNIVERSEUM

Igår var det utflykt till Universeum.

LEKPLATSTRÄFF

Kom precis hem med lilla sonen från en träff med kusin M på en lekplats. Jättetrevligt och skönt att fördriva de tråkiga (normalt sett gnälliga) eftermiddagstimmarna med något kul! Det gör vi gärna om snart igen! Men nu är det dags att sätta sig i bilen igen och köra till Valhalla. Är inte simning en fantastisk sport med träningar både morgon och kväll...?

UNDERBART MED BARN

Inatt vaknade Adam  vid halv ett. Han vägrade somna om och vid två gav jag efter för hans önskemål om att se Bilar-filmen. Vid 4 sov han igen. Väckarklockan ringde sedan 5, då var det dags för den äldre sonens morgonträning. Han och jag kom överrens om att hoppa över den idag. Tack.

FREDAGSMYS

Ja, fredagsmys var det tänkt att vara ikväll. Lite god mat, ett glas vin och lite ishockey. Det började med att Adam satt och spottade läsk över middagsbordet och de två större barnen hamnade snart i en diskussion som snabbt spårade ur och de blev sura på varandra. Vinet jag skulle ha till maten smakade riktigt illa. Bara att hälla ut. Jag la Adam och satte mig för att se på hockey. Efter 10 minuter kom han ner för trappan, hur pigg som helst. Han somnade kl 22.30 (!!!), men det gjorde ju inte så mycket att jag missade hela matchen eftersom att Sverige ändå inte kan spela ishockey.

Någon som vill komma hem till oss och ha fredagsmys? Inte?

RSS 2.0