TVÅ SÄTT ATT GLÖMMA PLÅNBOK

ALTERNATIV 1

Gå ut till flygplanet som ska ta dig till Cypern. Krångla med bärsele, bebis och barnvagn. Fäll ihop barnvagnen. Ställ ifrån dig handväskan, innehållandes plånbok och hela ressällskapets pass, på marken utanför flygplanet. Gå in i planet.
Lösning på problemet: Skicka ut din lillebror i panik att hämta handväskan utanför planet precis innan ni ska taxa ut på runway.

ALTERNATIV 2

Gå ut från lunchrestaurangen till bilen med barnvagn. Lasta in bebis i bilbarnstolen. Lämna vagnen med skötväska innehållandes plånbok och mobiltelefon (och tursamt nog ingen bebis) på trottoaren. Kör därifrån.
Lösning på problemet: Kör tillbaka i 110 km/h (när du kommit 10 minuter därifrån) och lasta in vagnen när nyfikna åskådare tror att du, helt svettig, är på barnvagnsstöldturné.

Lärdom? Stressa mindre? Nej, inte så troligt.

GeKås, snabbt och billigt?

Inför semestern på Cypern behövde vi uppdatera våra garderober snabbt och billigt. Och vad passar väl inte bättre då än en tur till Gekås i Ullared? Hmm snabbt kan diskuteras, det kan billigt också för den delen. Denna regniga sommar var vi ju förstås inte de enda som styrt kosan mot Ullared. Vi behövde inte köa för att få kundvagn i allafall, men om man under dagen där ville gå ut och sedan komma in behövdes en stämpel för att slippa köa igen. Ni vet en sådan man kan få när man går på krogen. Det var riktigt trångt och vi rycktes snabbt med i köphysterin och snart var kundvagnarna överfyllda med en del saker vi behövde och en hel del vi inte visste att vi behövde, men som kändes helt oumbärliga där i den sekunden. När vi väl bestämt oss för att ge upp och gå ut gick det snabbt, det finns ju 63 (!) kassor. Vi lastade in i bilen.

image13

Äntligen på väg. 'Det här gick ju relativt smärtfritt' tänkte jag, och då hör jag ett konstigt ljud och bilen blir svår att styra......punktering.
image15
Ringde försäkringsbolaget som skickade en bärgare som hjälpte mig att byta däck och sedan fick vi köra till en jouröppen verkstad utanför Varberg för att köpa ett nytt däck  (reservdäcket var inte direkt lämpligt att köra på de 15 mil vi skulle färdas vidare) där jag blev 2250kr fattigare.....Kändes som att hela vitsen med Ullared var lite förstörd. Klockan 23 var vi hemma igen och kunde packa upp våra påsar, det var lite som julafton. Jag blev lika överraskad för varje påse som packades upp, för att vad man i köphysterin med adrenalinet pumpande köpt kan man ju inte minnas!

LATA DAGAR I SOLEN?

Äntligen kom solen. Skynda, skynda!!! Plocka fram solglasögon, dagstidning och njut i solen!!

image11


Nähä? Vad säger ni?! Hmmmm okej då.............

image12


TORKA TVÄTT I JULI

image10

+30 grader och fuktigt inne i stugan, +15 grader och regn ute. Jag längtar till Nya Huset!

KONTRASTER

image4

image5

Tillbaka (uppdat.)

Då var vi tillbaka från Cypern. Det var förstås helt underbart, men kan det bli annat med en stor sol på en klarblå himmel och all inclusive? Allt gick fint , förutom att min förvirrade otursförföljda bror både lyckades få axeln ur led när han spelade beachvolleyboll och snorkla med mobil och MP3spelare. Angående mobilen fick vi ett tips från Mannen (som f ö också hade otur och låg på sjukhus i Afrika med Malaria) om att skölja den i sötvatten för att eventuellt kunna rädda den. Jag upfattade det som att han menade ett låååångbad och därför fick mobilen ligga i en kastrull med vatten en hel natt. Vi lyckades med all säkerhet släcka den eventuella livsgnista som fanns kvar i mobilen för gott. Den ser mycket tragisk ut nu med både salt- och rostfläckar.
                                                                                                                                            

När vi kommit hem började det förstås regna ganska omgående. Jag hade precis varit duktig och letat rätt på smutstvätten i resväskorna, tvättat och hängt ut då de första regndropparna kom (ja sjufen, jag har tvättmani) . så att det var bara till att belamra hela stugan med tvätt och börja elda för att få bort all fuktig luft. Då var det dags att starta diskmaskinen, men den bestämde sig för att liksom mobilen lägga skorna på hyllan så att säga. Det resulterade i att jag hade vatten över hela köksgolvet. Så att jag började handdiska i vår moderna men fullständigt handdiskovänliga diskho. Den har en ho, som är liten och rund.
                                                                         
                                                                                      

När jag letade efter diskstället mindes jag att Mannen några veckor tidigare kört det till tippen, med kommentaren "det här behöver vi väl inte, för att vi diskar ju aldrig för hand?! "  Nä, just det.......


Regn.......

Nu vill vi inte ha mer regn! Därför har jag bokat en (sol)resa till Cypern, hur ska jag annars klara en kall höst, vinter och vår? Jag måste ladda batterierna med sol och värme, så är det bara. Ska bli intressant att se hur det går att resa med en tvåmånadersbebis....hoppas han tycker att det är kul att flyga och förstår att uppskatta värmen som hans mor gör ;)


RSS 2.0